Voorgesprek | Onyx Uitvaartverzorging

Begrafenis Amsterdam

Steeds minder mensen kiezen in Amsterdam voor een begrafenis. Dit komt doordat een begrafenis over het algemeen duurder is dan een crematie. Maar wat kost een begrafenis dan? Onyx Uitvaartondernemer Amsterdam heeft voorbeelden gemaakt voor verschillende uitvaarten. Zo heeft u een indicatie van de kosten.

Kennismakingsgesprek inplannen

Arianne was betrokken, persoonlijk en als een warme rots in de branding tijdens het sterfproces van onze moeder, de periode tot de uitvaart en tijdens de begrafenis zelf. Ze had steeds de juiste toon bij de begeleiding en kon ons uitstekend informeren over alles wat er kwam en voorviel. In een lastige en emotionele periode was dat voor ons enorm belangrijk. Heel veel dank!

Thérèse

Er zijn zeven begraafplaatsen in Amsterdam op verschillende mooie locaties verdeeld over de stad. Bij alle begraafplaatsen kunt u kiezen voor een algemeen of een particulier graf. Iedere overledene heeft een grafrust van in ieder geval tien jaar.

Algemeen graf

Een algemeen graf is een graf waarin meerdere personen die elkaar niet kennen worden begraven. Meestal komen er twee of drie overledenen in één graf te liggen, boven elkaar. De begraafplaats wijst het graf toe. Na tien jaar wordt het graf geruimd.

Particulier graf

Een particulier graf heet in de volksmond ook wel een familiegraf. U kiest zelf een plekje op de begraafplaats uit. Een particulier graf kan een graf zijn met één overledene, maar u kunt ook kiezen voor een graf waar meerdere personen in kunnen komen te liggen. De rechthebbende bepaalt in de toekomst wie dat zijn. Na tien jaar kunt u besluiten om grafrechten bij te kopen, zodat het graf blijft bestaan.

Kosten van een begrafenis in Amsterdam

Bij een begrafenis moet u rekening houden met veel verschillende kosten: begraafrecht (het recht om een overledene te begraven), grafrecht (de kosten van het graf), onderhoudskosten, kosten voor het plaatsen van een monument en kosten voor het verwijderen van een monument. Daarnaast zijn er mogelijk kosten voor dragers, die de overledene naar het graf begeleiden en de kist op het graf zetten en eventueel een rijdende baar. Deze kosten staan los van de afscheidsdienst.

Uitvaartondernemer Amsterdam vindt het belangrijk om duidelijk te zijn over de prijzen. Toch is dat bij een begrafenis in Amsterdam niet zo eenvoudig. Simpelweg omdat de prijzen van de begraafplaatsen en de verschillende graven zeer uiteenlopen.  Om u zoveel mogelijk inzicht te geven, hebben wij hebben wij prijsindicaties gemaakt voor een begrafenis in Amsterdam.

Een uitvaart voor elk budget
Uitvaartondernemer Amsterdam werkt met een aannametarief. Daarbij komen de kosten voor de verschillende producten en diensten die u afneemt. Vaak vertellen we u bij het eerste gesprek al wat de kosten zullen zijn. Dat vinden we belangrijk. We kunnen dan immers nog aanpassingen doen om binnen het budget te blijven.

Onze uitvaartverzorger in Amsterdam komt naar u toe om de begrafenis persoonlijk met u te bespreken. Wilt u graag vooraf de mogelijkheden verkennen en kennis maken?  Maakt u dan vrijblijvend een afspraak voor een voorgesprek.

Cremeren of begraven

De keuze voor cremeren of begraven is zeer persoonlijk. Daarnaast geeft een graf de nabestaanden een plek om naar toe te gaan om herinneringen op te halen. In Nederland kiezen steeds meer mensen voor een crematie. Er zijn diverse redenen voor aan te wijzen. Zo zijn de kosten vaak lager en hoeven de nabestaanden geen graf te onderhouden. Bovendien zijn er steeds meer mogelijkheden om een gedenkplaats te creëren rond de as van een overledene. Uiteraard kunt u bij Onyx ook terecht voor een crematie in Amsterdam.

Uitvaart regelen

Het regelen van een uitvaart doet u enkele keren in uw leven. Meestal en hopelijk met grote tussenpozen. Er komt een hoop bij kijken. Wilt u inzicht in welke keuzes u moet maken en wat u kunt voorbereiden? Wij hebben daarvoor de pagina uitvaart regelen voor u samengesteld.

Zekerheden bij de begrafenis in Amsterdam

Uitvaartondernemer Amsterdam biedt u zes zekerheden bij uw begrafenis in Amsterdam:

  1. u heeft altijd één vast aanspreekpunt voor de begrafenis in Amsterdam
  2. elke uitvaartbegeleider is gediplomeerd, dus vakkundig én kent de mogelijkheden in en om Amsterdam
  3. voor elk budget kunnen wij een begrafenis in Amsterdam verzorgen
  4. iedere begrafenis is voor ons maatwerk, want iedere persoon is uniek. Uw wensen staan voorop, of het nu om een eenvoudige, eco- of uitgebreide uitvaart gaat.
  5. u krijgt altijd binnen 24 uur een heldere offerte.
  6. met elke uitvaartverzekering bent u welkom bij ons.

Begrafenis in Amsterdam: een mooi afscheid

Het verdriet om een dierbare kunnen we niet wegnemen. Wel kunnen we samen met u voor een mooi afscheid zorgen. Dat is ons doel. Want een mooi afscheid is een goed begin van de rouwverwerking. Dat is wat we samen met u willen bereiken.

Uitvaartondernemer Amsterdam
Voor uw begrafenis in Amsterdam

In 2 minuten een offerte op maat aanvragen

Heeft u uw uitvaartwensen op een rij? Graag maken we voor u een uitvaart offerte op maat, afgestemd op uw persoonlijke wensen.