Nazorg | Onyx Uitvaartverzorging

Onze nazorg

In de eerste week na het overlijden bent u vooral bezig geweest met het regelen van de uitvaart. Nu de uitvaart is geweest en er relatieve rust is, komt het gemis hard aan. Tegelijkertijd komen er een hoop praktische zaken op u af die u moet regelen. Onyx zal er niet alleen voor u zijn bij het regelen van de uitvaart maar ook bij de nazorg na de uitvaart.

“Een zeer prettige samenwerking. Goed advies. Denkt mee in mogelijkheden. Goede, fijne en professionele begeleiding.”

Marja

Ongeveer een week na de uitvaart hebben we contact. We willen graag weten hoe u op de uitvaart terugkijkt. Hoe het op dat moment met u gaat. Of u tegen praktische zaken aanloopt. Of we iets voor u kunnen betekenen met betrekking tot de bestemming van de as of het grafmonument.

We helpen u graag waar mogelijk. En we hebben goed contact met anderen die u kunnen helpen. Denk hierbij aan een organisatie voor boedelontruiming, een rouwtherapeut of een executeur.

Gedenken en bedanken

Op ons online condoleanceregister zijn wellicht mooie en waardevolle bijdragen van uw familie en vrienden binnengekomen. We kunnen hiervan een herinneringsboekje voor u maken.

Misschien wilt u ook dankkaartjes sturen naar aanleiding van alle blijken van medeleven. Natuurlijk kunnen wij dit voor u verzorgen. Het dankkaartje is vaak een verlengde van de rouwkaart of heeft op de voorkant een portretfoto van de overledene. Zo heeft de ontvanger een tastbare herinnering.

Afwikkelen nalatenschap

Als nazorg op de uitvaart ontvangt u van ons het boekje ‘Zorgen erna’. Het boekje is speciaal geschreven voor wie de nalatenschap moet afwikkelen. Het geeft houvast en overzicht over wat u moet regelen en er staan praktische richtlijnen in over hoe u alle zaken zo snel en prettig mogelijk kunt afhandelen.

Veel instanties vragen u om de akte van overlijden. U krijgt deze van ons in de week van de uitvaart. We sturen u per e-mail een pdf, het origineel overhandigen we u persoonlijk. Geef het origineel nooit weg. Organisaties hebben voldoende aan een kopie.

Asbestemming en grafmonument

Na de crematie blijft de as 30 dagen bij het crematorium. Dit is een wettelijke bepaling. In die periode ontvangt u een brief van het crematorium met de vraag aan te geven wat u met de as wilt doen. Er zijn talloze mogelijkheden. Zo kunt u de as ophalen en thuis in een urn bewaren of ergens uitstrooien. U kunt een sieraad laten maken met een beetje as erin of een boom laten groeien uit de as. We informeren u graag over de vele mogelijkheden.

Een grafmonument wordt niet direct geplaatst. De grond op het graf moet immers eerst inklinken. Wilt u toch al een gedenkteken op het graf plaatsen? Wij hebben contact met leveranciers voor tijdelijke borden en kruizen.

Voor u een grafmonument uitzoekt is het verstandig om de begraafplaats te vragen naar de regels. Soms bevindt het graf zich in een ‘wijk’ waar alleen stenen monumenten mogen staan of moet het gedenkteken een bepaalde afmeting hebben. Op natuurbegraafplaatsen zal het gedenkteken op moeten kunnen gaan in de natuur.

Digitale nalatenschap

Facebook, Linked In, een abonnement op een boekenservice, een online tankpas…Het is maar een kleine greep uit de zaken die we tegenwoordig online regelen. Ook al deze accounts en abonnementen horen bij de nalatenschap. Een deel zult u willen opzeggen. Van Facebook wilt u misschien een herinneringspagina maken. Maar hoe doe je dat? In deze handleiding leest u het.

Kunt u niet in de computer of telefoon van de overledene komen? We kunnen u in contact brengen met Digitale Nazorg. Vaak kunnen zij de gegevens veiligstellen en beschikt u weer over bijvoorbeeld de waardevolle foto’s en adresgegevens.

Nuttige links