Uitvaart regelen | Onyx Uitvaartverzorging

Uitvaart regelen

U staat op het punt een uitvaart te regelen. Bij het voorbereiden daarvan  maakt u veel keuzes. Over begraven of cremeren, wel of niet een afscheidsdienst, een rouwkaart, het vervoer… Ik begeleid u graag in het maken van deze keuzes. Een uitvaart regelen is alles stap voor stap doornemen. In alle rust. Niet alles hoeft tegelijk.

“De serviceverlening is uitstekend en dan is er ook aandacht voor het financiële aspect. Er wordt niet overal geld uit geslagen, een eigenschap in deze branche, die ik te vaak ben tegengekomen. De behandeling was deskundig, hulp bij digitale problemen, inleving in de situatie. Niets dan lof.”

Alja

Tussen overlijden en uitvaart

  • Op de dag van overlijden bespreken we in ieder geval of en zo ja waar de opbaring zal plaatsvinden. Verder nemen we de tijd om te bekijken welke locatie bij uw dierbare past om de dienst en condoleance te houden. Er zijn zoveel mogelijkheden. En het is niet altijd nodig om direct een besluit te nemen.
  • Op de dag na het overlijden leggen we de locatie voor de dienst en de condoleance vast. Ook zorgen we dat er een drukproef van de rouwkaart komt en dat deze wordt verzonden.
  • In de dagen daarna bespreken we het draaiboek voor de dienst. Zoekt u de muziek uit en maakt u mogelijk een fotopresentatie. En natuurlijk is er, als u dat wilt, de mogelijkheid tot een of meerdere rouwbezoeken.
  • Op de dag voor de uitvaart spreken we alles nogmaals door. Zo zorgen we ervoor dat u uw aandacht op de dag van de uitvaart bij het afscheid kunt houden. Ik regel alles eromheen.
  • Een week na de uitvaart spreken we elkaar nogmaals. Dan komen er vaak andere vragen naar voren die ik kan beantwoorden, of laten beantwoorden.

Voor mij is elke uitvaart een persoonlijke uitvaart. Een uitvaart regelen is maatwerk. Of u nu kiest voor een afscheid in besloten kring, een dienst in de aula van het crematorium of de begraafplaats, of een afscheid in de kantine van de voetbalclub. Of u nu kiest voor een eenvoudige kist of meer luxe variant. Of u nu kiest voor geen of een eenvoudige condoleance of een aangeklede borrel. Bij een uitvaart gaat het immers om wie iemand was. En daarbij maken vooral de inhoud van de speeches en eventuele rituelen dat men zegt: dat paste precies bij de overledene.

Uitvaartondernemer Amsterdam werkt met een aannametarief. Daarbij komen de kosten van de producten en diensten die worden afgenomen. Ik kan al vanaf € 2.125 een eenvoudige uitvaart voor u realiseren. De gemiddelde kosten liggen tussen de € 4.500 en € 8.000.

Wat te doen bij overlijden?

  • Bel de huisarts. Deze stelt het overlijden vast. Als iemand in een ziekenhuis overlijdt stelt een arts daar uiteraard het overlijden vast.
  • Bel vervolgens ons meldnummer 085 0160028. Wij zijn dag en nacht bereikbaar. Wij stemmen met u af waar u wilt dat de overledene heen gaat, waar hij/zij verzorgd wordt en wanneer we dit doen. We stemmen ook met u af wanneer we langs komen om de uitvaart met u te bespreken.
  • Kunt u ervoor zorgen dat de kleding die de overledene aan krijgt bij hem of haar aanwezig is? Dan is dat handig. Maar niet noodzakelijk.
  • Verder kan alles wachten. Wilt u toch wat doen? Probeer dan uit te zoeken of er een uitvaartverzekering is afgesloten. Of probeer vast te zoeken naar een adressenboekje of -bestand op de computer.

Voorbespreking

U kunt bij Uitvaartondernemer Amsterdam een vrijblijvend gesprek aanvragen om van gedachten te wisselen over wat u na uw overlijden zou willen en wat de mogelijkheden zijn. Een dergelijk gesprek over de uitvaartwensen geeft vaak rust aan zowel degene die gaat overlijden, als aan de toekomstige nabestaanden, zo leert de ervaring. Ik kan voor dit gesprek bij u thuis komen. We bespreken uw wensen en aan de hand daarvan maak ik een verslag en begroting voor u.

Na de uitvaart

Na de uitvaart zijn er nog veel praktische zaken te regelen. U zult instanties op de hoogte willen brengen, de erfenis moet soms met behulp van een notaris geregeld worden, soms is er een huis dat uitgeruimd moet worden. En uw beslist wat u met de as wilt doen of welk grafmonument er komt.

U ontvangt van mij altijd gratis het boekje Zorgen erna. Het is een praktische leidraad voor de afwikkeling van een nalatenschap.

Wilt u hulp bij de afwikkeling, dan kan ik u adviseren wie u waarvoor het best in kunt schakelen.

Hieronder vindt u een aantal nuttige sites: