020 290 4867 24 uur per dag

Zorgvlied

Begrafenis of crematie bij Zorgvlied

Begraafplaats Zorgvlied ligt op de grens van Amstelveen en Amsterdam. Sinds 2007 is de begraafplaats een Rijksmonument. Er liggen vele bekende Nederlanders begraven en er zijn prachtige monumenten te vinden. De verschillende uitbreidingen hebben gezorgd voor een mooie combinatie tussen de oude ‘Engelse’ landschapsstijl, als nieuwere vormen van aanleg. Vanaf medio 2016 beschikt Zorgvlied ook over een crematorium, het zogenaamde Crematorion. Het gebouw heeft een tipi-achtige stijl.

Het bijzondere van het Crematorion is dat, net als bij een begrafenis, alle genodigden meegaan om de overledene tot het laatste moment te begeleiden. U loopt gezamenlijk van de aula naar het Crematorion, waar u kunt kiezen of u daar een laatste groet brengt in het voorportaal, of de kist zelf in de oven brengt.

Deze opzet maakt het ook mogelijk om, ook als er geen dienst of condoleance is, toch een intiem afscheid te creëren. U kunt uw dierbare zelf begeleiden naar het Crematorion, desgewenst met muziek.

In de zomer kan de afscheidsdienst ook buiten gehouden worden. Er is een prachtige buitenruimte waar alle vrijheid is om een en ander naar eigen inzicht in te richten. Niet alleen voor de dienst, maar ook voor de condoleance. U kunt bijvoorbeeld een foodtruck of oesterman inhuren.

U kunt vrijblijvend een gesprek aanvragen om van gedachten te wisselen over wat u na uw overlijden zou willen en wat de mogelijkheden zijn. Een dergelijk gesprek over de uitvaartwensen geeft vaak rust aan zowel degene die gaat overlijden, als aan de toekomstige nabestaanden, zo leert de ervaring. Ik kan voor dit gesprek bij u thuis komen. We bespreken uw wensen en aan de hand daarvan maak ik een verslag en begroting voor u. Voor het maken van een afspraak voor een voorgesprek kunt u mij bellen op 085 0160028. Of vul het contactformulier in.

Kosten uitvaart

Direct een overlijden melden
Bel ons direct op: 085 019 3759 of neem contact op via het contactformulier.

Sfeerimpressie

Zorgvlied

Het Crematorion

Zorgvlied Het Chalet

Het Chalet

Zorgvlied oprijlaan en aula

De oprijlaan en aula