Crematie kosten | Onyx Uitvaart

Kosten crematie

De crematie kosten in Amsterdam zijn lager dan begrafenis kosten, is de algemene gedachte. Toch is dat niet altijd waar. In beide gevallen hangen de kosten af van de wensen die u heeft. We geven hieronder een aantal voorbeelden van crematie kosten.
En we beantwoorden we de vragen die wij bij Onyx Uitvaartverzorging het vaakst krijgen rondom de kosten van een crematie in Amsterdam.

Bekijk opties

“De serviceverlening is uitstekend en dan is er ook aandacht voor het financiële aspect. Er wordt niet overal geld uit geslagen, een eigenschap in deze branche, die ik te vaak ben tegengekomen. De behandeling was deskundig, hulp bij digitale problemen, inleving in de situatie. Niets dan lof.”

Alja

Stille crematie

  • U heeft reeds afscheid genomen. We regelen in alle eenvoud maar met respect de crematie voor u.

Vanaf € 1.599,-

Bekijken

Besloten crematie

  • Een beperkt aantal nabestaanden neemt afscheid vlakbij of in de rouwkamer van het crematorium

Vanaf € 2.399,-

Bekijken

Reguliere crematie

  • U maakt gebruik van de aula en/of koffiekamer in het crematorium

Vanaf € 4.125,-

Bekijken

Uitgebreide crematie

  • U maakt gebruik van meerdere locaties of een bijzondere afscheidslocatie

Vanaf € 5.995,-

Bekijken

Meest gestelde vragen rondom crematie kosten

Op de meest gestelde vragen rondom de kosten van een crematie in Amsterdam geven we antwoord. Andere vragen? Bel of mail ons gerust.

Welke kosten zijn er allemaal bij een crematie?

Als we puur en alleen naar de crematie kijken zijn er kosten voor de crematie zelf en voor de asafhandeling. Maar u heeft natuurlijk ook te maken met kosten voor het verzorgen van uw dierbare, de kist, een afscheidsdienst, rouwkaarten enzovoorts enzovoorts. Bij Onyx Uitvaart geven we u altijd een heldere offerte. We berekenen een aannametarief voor onze diensten. Daarbij komen de kosten voor de producten en diensten die we voor u inkopen. We hebben de crematiekosten van een aantal mogelijke uitvaarten uitgewerkt. Ook kunt u vrijblijvend met ons kennismaken. We bekijken dan met u wat uw wensen zijn en maken een offerte voor u.

Waarom verschillen de crematietarieven bij de crematoria in en rond Amsterdam?

Amsterdam kent vier crematoria: Zorgvlied, Westgaarde, De Nieuwe Noorder en De Nieuwe Ooster. Zorgvlied is een gemeentelijk crematorium van Amstelveen. De Nieuwe Noorder en De Nieuwe Ooster behoren aan de gemeente Amsterdam toe en Westgaarde is een particulier crematorium. Dat verklaart ook dat de crematietarieven van De Nieuwe Noorder en De Nieuwe Ooster gelijk aan elkaar zijn en de andere verschillen.
Daarnaast zijn er verschillen in de crematiekosten tussen een crematie zonder aanwezigheid van nabestaanden of in het verlengde van een afscheidsdienst. Dat is best logisch. Bij de crematie zonder aanwezigheid van nabestaanden worden de rustiger tijden ‘opgevuld’.
Wilt u weten wat de crematie die u voor ogen hebt kost, dan kunnen we voor u een offerte maken.

Wat is asafhandeling?

Na de crematie heeft de as nog niet allemaal dezelfde grootte. Ook kan er bijvoorbeeld nog goud in zitten van sieraden of kronen. Of metaal van operaties. Dit wordt allemaal uit de as gehaald en gaat naar goede doelen of wordt, in het geval van metaal, gerecycled.  Vervolgens wordt de as vermalen zodat het allemaal dezelfde grootte krijgt. Dit zorgt ervoor dat u het later makkelijker kunt uitstrooien, in een sierurn kunt stoppen of bijvoorbeeld in een sieraad kunt verwerken.
Deze verwerking kost geld. Soms is dat al in de crematiekosten opgenomen. Soms ook ziet u het bedrag apart terug op de offerte van de crematie. Bij Onyx Uitvaartverzorging krijgt u altijd een heldere offerte van de crematie. Als de post niet op de offerte staat, is het bedrag al opgenomen in het crematietarief.

Moet ik betalen als ik de as niet wil hebben?

De as kan een half jaar gratis bij het crematorium blijven staan. Daarna gaat u betalen voor de opslag. Het is dus verstandig om te besluiten wat er met de as gaat gebeuren. Bij sommige crematoria zijn er geen kosten verbonden aan het uitstrooien van de as zonder aanwezigheid van nabestaanden.
Wilt u meer informatie over wat er allemaal met de as kan en wat de kosten zijn? Wij informeren u altijd bij het regelen van de uitvaart en daarna over de mogelijkheden.

In 2 minuten een offerte op maat aanvragen

Heeft u uw uitvaartwensen op een rij? Graag maken we voor u een uitvaart offerte op maat, afgestemd op uw persoonlijke wensen.

klanten vertellen logo

Klanten beoordelen Onyx Uitvaart gemiddeld met een 9.8!